Novi izazovi na tržištu! Prilika ili prijetnja?

post

Trenutna tržišna stvarnost znatno otežava proces donošenja strateških poslovnih odluka. Održavanje likvidnosti i sigurno poslovanje postaje pravi problem osobito za uslužne djelatnosti, te smo svjedoci sve češćeg pitanja opstanka za mnoge. S druge strane tu su i oni koji su spremni doskočiti izazovima, te brzom prilagodbom i motiviranošću uspijevaju održati poslovanje. Oni najspremniji vide u svemu priliku.

Svakako, ono što svima nama znatno otežava prilagodbu i rad je loša informativna i savjetodavna podrška, osobito na razini državnog aparata. Poduzetnik je i dalje osuđen na samostalno snalaženje.

Primjeri dobre prakse vidljivi su u pojedinim članicama Europske Unije, ali za Hrvatsku je to još uvijek velik korak. Nizozemska, kao primjer, aktivirala je par stotina poduzetnika iz mirovine kako bi mentorirali firme u procesima nove krize.

COVID situacija nam zasigurno govori da dolazi novo doba te se čini sve manje moguća opcija povratak na staro. Ono što je nužno poduzeti je priprema poslovanja za novo doba. Ne samo u vidu nužnih novih sigurnosnih mjera, nego i u nužnoj transformaciji svog poslovanja spram zahtjeva digitalnog doba.

AvailIT programska rješenja za poslovanje, upravo je spreman integrirani sustav za uslužne djelatnosti. Već je potvrđen u dugogodišnjoj praksi, te je u svojim modulima prilagodljiv za kreiranje programa specijalno za vašu potrebu, uz garantiranu uštedu novca, vremena te ostalih resursa. Specijalizirani posebno za ugostitelje i hotelijere, te ostale uslužne djelatnosti. 

Ne zaboravite da je uz postavljanje strateških ciljeva za poslovanje u ovakvim krizama, najvažnija brza prilagodba i kratkoročni ciljevi za što brži povratak u igru.

Mnogi se i dalje pitaju što mogu napraviti, koje strateške ciljeve donijeti, pa i to gdje naći sve odgovore.

Neke od odgovora nudimo Vam mi. Javite se s povjerenjem ili provjerite na: www.koronaugostiteljstvo.com

Investicija u doba kriza je često nužna, no nužno je i ne gledati ju kao trošak, nego ulaganje. Ulaganje koje je trenutno nužno za opstanak, a nakon krize ostaje konkurentska prednost.